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STATE FOOD INTERPRETATION #28

Can a food establishment purchase shellfish shucked or unshucked,
from a retail seafood market?

No

Shellfish must remain in the original container that they were
purchased in with the identification tag attached. Shellfish can be
removed from the container for display as long as the tag is available
to show proof of source (421-430). If a food establishment permit
holder or operator purchases a small quantity of shellfish, either
shucked or unshucked from a retail seafood market or food store,
there is no way to identify the source of the product. The retail store
cannot issue a tag from the original container. The Bureau of Shellfish
Sanitation must be certified the retail market as a repacker in order
to sell to a food establishment. A food establishment permit holder can
only purchase the entire original container of shellfish. Retail stores
may dispense smaller quantities of shuck or unshucked shellfish to
consumers provided it is for their own use.

Interpretation: Section 421-430 of the Virginia Food Regulations would be cited for
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